Forse boete voor treintje rijden in Q-Parkgarage

Print
Forse boete voor treintje rijden in Q-Parkgarage

Afbeelding: ANP

Een Heerlenaar moet ruim 750 euro betalen omdat hij in september 2016 zonder te betalen de Q-Parkgarage aan de Putgraaf in Heerlen was uitgereden.

Een geval van treintje rijden, oordeelde de kantonrechter in Maastricht: de man was met zijn Audi A4 direct achter zijn voorganger naar buiten gereden, voordat de slagboom naar beneden was gekomen.

Smoezen
Met diverse smoezen probeerde hij onder de straf uit te komen. Zo beweerde hij dat Q-Park te weinig bewijs had aangeleverd, dat hij in het verleden twee abonnementen voor een garage had gehad en dat hij dus als ‘trouwe klant’ uit gewenning of automatisme naar buiten was gereden en ook dat een ander zijn Audi had bestuurd.

Camerabeelden
Bewijs was er wel degelijk in de vorm van camerabeelden uit de parkeergarage. Ook was de Heerlenaar de bewuste nacht herhaaldelijk gewaarschuwd door personeel in de garage. Kantonrechter Staal stelt dat de waarneming van de man wellicht door alcohol of andere middelen was verstoord.

Schadevergoeding
De relatief hoge boete bestaat uit 30 euro voor het niet kunnen tonen van een ticket, 300 euro schadevergoeding voor Q-Park en 50 euro incassokosten. Bovendien moet de Heerlenaar nog 380 euro aan proceskosten van Q-Park betalen. Daarbovenop komt nog rente.

Praat mee over Heerlen

Discussieer mee en volg het laatste nieuws over Heerlen via onze speciale Facebook groep.

> Neem een kijkje