Twee jaar cel voor beheerder drugslab Grashoek

Print
Twee jaar cel voor beheerder drugslab Grashoek

Archiefbeeld. Afbeelding: iStock

Grashoek - M.K. (48) uit Zevenaar moet twee jaar de cel in. De rechtbank in Roermond acht bewezen dat hij een belangrijke rol heeft gespeeld bij het opzetten en beheren van een drugslab in Grashoek, dat in 2017 door de politie werd ontmanteld.

K. huurde een woning met garage aan de Spiesberg in Grashoek. Volgens de verdachte zelf hield zijn rol daarmee op, vertelde hij twee weken geleden tijdens de zitting. Hij zou alleen een vergoeding hebben gekregen voor het ter beschikking stellen van de garage. Dat geld kon hij goed gebruiken omdat hij hoge schulden had. Met de productie van drugs zou hij evenwel niets van doen hebben gehad.

Medepleger
De officier van justitie achtte de verklaring ongeloofwaardig en eiste een gevangenisstraf van dertig maanden. De rechtbank is het met de aanklager eens. Volgens haar is aangetoond dat de K. wel degelijk actief betrokken was bij de vervaardiging van drugs. Ze legt een lagere straf op dan geëist, omdat K. een blanco strafblad had en medepleger in plaats van initiatiefnemer was.