Heerlen steunt nieuwe projecten straatkunst

Print
Heerlen steunt nieuwe projecten straatkunst

Afbeelding: Facebook/Street Art Heerlen

HEERLEN - Drie streetartprojecten kunnen dit jaar rekenen op financiële steun van de gemeente Heerlen. Het gaat om initiatieven van stichting Street Art, stichting Getting Up en Klasse Apart Events.

Volgens wethouder Jordy Clemens (Cultuur, SP) is gekozen voor een divers programma en onderdelen die de grootste toe­gevoegde waarde hebben op het al bestaande aanbod in de stad.

Bioscoop
Stichting Street Art krijgt 25.000 euro om de straatkunst in het centrum verder uit te breiden. Getting Up ontvangt hetzelfde bedrag om op de gevel van bioscoop Quatro een mural van het Spaanse duo Pichi & Avo te plaatsen. Dit kunstwerk krijgt een Romeins thema en moet de entree vormen naar het Romeins Kwartier in het centrum.

Bewoners
Als laatste krijgt Klasse Apart 15.000 euro om onder de paraplu van festival Bovengronds samen met bewoners projecten op te starten in Schandelen. De initiatiefnemers hadden meer projecten ingediend. Om het gereserveerde budget niet te overschrijden, heeft de gemeente keuzes moeten maken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →