Frontensingel oogt nu als Avenue Ceramique

De Frontensingel begint door de herinrichting te lijken op de Avenue Ceramique.

De Frontensingel begint door de herinrichting te lijken op de Avenue Ceramique.© Sjak Planthof

De Frontensingel, het stuk weg tussen de Boschstraat en de Statensingel, was twee weken beperkt open om een flinke facelift te ondergaan. De weg die de allure van Avenue Céramique lijkt te gaan krijgen, is vanaf donderdag 10 mei weer volledig open voor alle verkeer.

redactie

De Frontensingel was de westelijke toegangsweg van de Noorderbrug. Nadat de brug verlegd was, is de Fontensingel aangesloten op de kruising met de Boschstraat/Boscherweg, ter hoogte van Sappi.

De singel heeft een brede middenberm gekregen waar groen op zal worden aangeplant. Er zijn doorsteekjes, met oversteekplaatsen, net zoals bij Avenue Ceramique.

SplitsingDe plek waar de Frontensingel stuit op de driesprong met de Cabergerweg en de Statensingel, wordt vanaf maandag 14 mei onder handen genomen. De knik wordt er uit gehaald, waardoor de singel in één rechte lijn gaat overlopen in de Statensingel en een T-splitsing vormt met de Cabergerweg. Dat betekent dat de bushalte voor het pand van het Leger des Heils tijdelijk komt te vervallen. Arriva bekijkt of het mogelijk is een alternatieve halte in de buurt te plaatsen. De werkzaamheden rond de driesprong zal volgens de gemeente duren tot september. Tijdens het werk kan verkeer op aangepaste wijze van de splitsing gebruik blijven maken.

CabergerwegTijdens het werk blijft de Frontensingel richting Statensingel gewoon open voor het verkeer.De Cabergerweg wordt echter vanaf maandag 14 mei vanuit de Frontensingel geheel afgesloten. Onder de Cabergerweg wordt namelijk een onderdoorgang, een soort gracht, gegraven die de Hoge met de Lage Fronten verbinden zal. Vanuit noordelijke richting (Fort Willemweg) zal tijdens dat werk de Cabergerweg slechts tot net voorbij meubelzaak Pans bereikbaar zijn. Ook dat herinrichtingswerk zal tot september duren.

De parkeerplaats aan de Cabergerweg blijft bereikbaar via de nieuwe ingang tot het terrein, die is aangelegd aan de Frontensingel.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee