Israël vergeldt raketbeschieting van Iran op Golan

© EPA

Iran heeft volgens het Israëlische leger ongeveer twintig projectielen afgevuurd op doelen op de Golan-hoogvlakte. Die beschieting vanuit Syrië werd volgens dat land niet veel later door Israël beantwoord met raketten op Syrische doelen.

ANP

Ook voerde Israël aanvallen met gevechtsvliegtuigen uit op doelen nabij de Syrische stad Baath. Of er schade is, is nog niet bekend. Het Syrische persbureau SANA meldt dat de vliegtuigen door het afweergeschut onder vuur werden genomen.

RakettenVolgens een zegsman van het Israëlische leger zijn er door zijn land 'een paar' raketten, afgeschoten uit Syrië, onderschept en zijn er geen berichten over gewonden gemeld. Er is beperkte schade aan Israëlische posities. Eerder in de nacht van woensdag op donderdag (plaatselijke tijd) waren luchtalarmen op de Golan-vlakte te horen.

DoodDe aanval is mogelijk een vergelding op een Israëlische raketaanval op een Iraanse legerbasis in Syrië woensdag. Daarbij vonden volgens het Syrische Observatorium voor Mensenrechten acht Iraniërs de dood.

De beschietingen kwamen enkele uren nadat de Amerikaanse president Donald Trump had bekendgemaakt dat zijn land de overeenkomst over het nucleaire programma van Iran opzegt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee