Mooi rustig einde eerste zomerse periode

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Gedonder noch fikse regenbuien maakten woensdagavond een eind aan de eerste lange 'zomerperiode' in de regio Maastricht.

Laurens Bouvrie

Tegen de avond kwam woensdag de bewolking opzetten. Niet, zoals zo vaak bij een warme periode, met aardedonkere wolken, gedonder en fikse regenbuien. Zelfs de temperatuur ging op gematigde wijze naar normale meiwaarden. Het gaf de zon de gelegenheid op idyllissche wijze een tijdelijk afscheid te nemen van een zeer prominente aanwezigheid.

De komende dagen worden aanmerkelijk koeler. Maar niet echt koud. Eigenlijk wordt het 'gewoon' voorjaarsweer. Met als slechtse dag - tenminste dat geven de weerstations aan - aanstaande zondag, Wordt het zaterdag nog een keer 25 graden. De dag van de Stadsprocessie, 13 mei, komen we niet verder dan 15 graden en veel kans op regen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee