Bevo na tien jaar weer in bekerfinale

© Ermindo Armino/De Limburger

De handballers van Herpertz Bevo Hc spelen donderdagmiddag in Almere voor het eerst in tien jaar weer de bekerfinale. Om half vijf is Aalsmeer de tegenstander.

Ingrid Lemmens

De route om de finale te bereiken begon vanaf de achtste finale. Daarin schakelde Bevo eredivisionist Tachos uit. In Waalwijk werd overtuigend gewonnen: 38-26.

DerbyIn de kwartfinale had Bevo het een stuk moeilijker. Pas na verlenging en een slijtageslag werd Hurry Up verslagen: 32-31. In de halve finale werd een meeslepend gevecht uitgevochten met provinciegenoot Lions. Bevo won met 30-28 en plaatste zich daarmee voor de bekerfinale.

Slechte statistiekenDe ploeg uit Panningen kan op Hemelvaartsdag voor het eerst in de historie de beker winnen. De historische statistieken spreken echter niet in het voordeel van Bevo. Vijf keer in zeven jaar tijd stonden de Noord-Limburgers in de bekerfinale en vijf keer werd verloren.

De eerste keer was in het seizoen 2000/2001 tegen Sittardia, de laatste keer in het seizoen 2007/2008 tegen Aalsmeer. Van de huidige selectie van Bevo was niemand in 2008 bij de finale aanwezig.

SupportersBevo wordt donderdag gesteund door veel supporters die allen in het geel zullen afreizen naar het Topsportcentrum in Almere.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee