Pand kunstcentrum Marres naar Strouvenfonds

© Google Streetview

De gemeente Maastricht wil het pand van kunstcentrum Marres aan de Capucijnenstraat overdragen aan het Elisabeth Strouven Fonds.

Vikkie Bartholomeus

De gemeente verhuurt het voormalige woonhuis van de brouwersfamilie Marres momenteel aan het centrum voor hedendaagse cultuur.

HuisvestingslastenHet is de bedoeling dat het monumentale pand binnenkort verkocht wordt aan het Elisabeth Strouven Fonds, dat ook al het Museum aan het Vrijthof en kunstpaviljoen Hedgehous in Wijlre in eigendom heeft. Het fonds wil zo de huisvestingslasten voor Marres verlagen.

VerkoopHet college van B en W heeft een principebesluit genomen over de verkoop. De precieze voorwaarden worden nu verder uitgewerkt, waarna een definitief besluit valt. Het pand werd in 1680 gebouwd door de magistraat Hendrik Thisius en werd van 1903 tot 1969 bewoond door het brouwersgeslacht Marres.

In 1995 kreeg de gevel van het pand weer de oorspronkelijke roze kleur. Marres is sinds de oprichting in 1998 gehuisvest in het monumentale pand. Momenteel is er de expositie Dreaming Awake te zien, geïnspireerd op een Braziliaans tropisch regenwoud.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee