Protest tegen kerncentrale Tihange tijdens bezoek Macron aan Aken

De kerncentrale in Tihange.

De kerncentrale in Tihange.© Flickr/Roger Gerbig

Ruim 1500 deels Nederlandse actievoerders hebben donderdag gedemonstreerd tijdens een bezoek van de Franse president Emmanuel Macron aan Aken.

Redactie

De actie was gericht tegen de ondersteuning door Frankrijk van de kerncentrales in Tihange en Doel. Ruim een kwart van de aandelen in eigenaar Engie van de Belgische kerncentrales is eigendom van de Franse staat.

Scheurtjesreactor De demonstranten riepen Macron op zich in te zetten voor het stilleggen van de "scheurtjesreactoren'' Tihange 2 en Doel 3. De actievoerders verzamelden zich op de Markt in Aken met vlaggen, spandoeken, toeters en bellen.

Macron was in de Duitse stad om de zogenoemde Karlspreis in ontvangst te nemen, een jaarlijkse onderscheiding voor mensen en organisaties die zich inzetten voor de Europese eenheid. Tijdens de uitreiking van de prijs in het stadhuis maakten de demonstranten op de naburige Markt veel kabaal en riepen ze leuzen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee