Enorm pak slaag voor NEC van Pepijn Lijnders in play-offs

© Remko Kool

NEC heeft in de halve finale van de play-offs een enorm pak slaag gekregen. Op bezoek bij FC Emmen kregen de Nijmegenaren maar liefst vier doelpunten om de oren: 4-0.

Redactie

De kansen op een terugkeer in de eredivisie binnen één seizoen worden voor NEC bijna met de week minder. Nadat de Nijmegenaren, voor het seizoen de gedoodverfde promovendus, al de titel en promotie misten, dreigt nu ook een voortijdig einde in de play-offs. De ploeg van de geplaagde coach Pepijn Lijnders wacht zondag in Nijmegen een megaklus.

5e minuutAl na vijf minuten liep NEC achter de feiten aan. Uit een corner van Anco Jansen kopte Jeroen Veldmate FC Emmen op voorsprong. Drie minuten later werd het zelfs 2-0 via Nick Bakker, die een hoge voorzet van Glenn Bijl ongehinderd kon binnenkoppen.Youri Loen vergrootte na ruim een half uur de voorsprong van Emmen nog meer. Zijn vrije trap werd van richting veranderd en liet doelman Marco van Duin kansloos.

NEC zocht in de tweede helft naar een doelpunt. Gregor Breinburg was er het dichtst bij met een vrije trap, maar zijn schot ging over. Bijl maakte in de slotfase de klus voor NEC nog wat lastiger. Hij schoot Emmen naar 4-0.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee