Raadsakkoord in Voerendaal

© iStock

Democraten Voerendaal, PvdA en CDA hebben een raadsakkoord bereikt in Voerendaal. De gemeente krijgt één fulltime wethouder, plus drie parttimers. De drie partijen hebben negen van de vijftien zetels.

Marcel de Veen

Democraten Voerendaal (DV) was met vijf zetels de grote winnaar bij de gemeenteraadsverkiezingen. PvdA en CDA scoorden beide twee zetels. De drie partijen lieten al op voorhand weten samen te willen werken. Voor de wethoudersposities worden Ruud Braun (DV), Harry Coenen (DV), Pierre Verbraak (PvdA) en Peter Thomas (CDA) voorgedragen.

BijeenkomstBegin mei was er een bijeenkomst met vertegenwoordigers van alle zeven raadsfracties (buiten de drie genoemde partijen ook nog D66, Voerendaal Actief, AGB en VVD) als start van de formatie. Bij die gelegenheid is het conceptraadsakkoord inhoudelijk toegelicht en besproken. Ook is de conceptportefeuilleverdeling besproken. De aanwezige vertegenwoordigers hebben aangegeven dat ze zich op hoofdlijnen in het raadsakkoord en de portefeuilleverdeling kunnen vinden.

UniekHet raadsakkoord is volgens DV-leider Ruud Braun bijzonder. “De zeven raadsfracties hebben in gezamenlijkheid de ambities voor Voerendaal geformuleerd voor de periode 2018-2022 en daarna. Daarmee is dit raadsakkoord uniek in zijn soort voor Voerendaal: gezamenlijke ambities vormgeven in plaats van tegenstellingen uitdragen.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee