Ontmoeting Trump en Kim Jong-un vindt plaats in Singapore

Donald Trump

Donald Trump© Getty Images

De Amerikaanse president Donald Trump ontmoet de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un op 12 juni. De historische top zal plaatsvinden in Singapore, schreef Trump op Twitter.

ANP

"We zullen allebei proberen er een erg speciaal moment van te maken voor wereldvrede", aldus de president.Eerste keerTrump wil dat de Noord-Koreanen hun kernwapenprogramma ontmantelen. Zuid-Koreaanse gezanten brachten eerder dit jaar een uitnodiging over van de Noord-Koreaanse dictator. Trump stemde naar verluidt snel in met een ontmoeting. Het wordt de eerste keer dat de hoogste leiders van de twee landen met elkaar om de tafel zitten.

Noord-Korea liet deze week drie Amerikaanse gevangenen vrij. Trump kwam persoonlijk naar de Amerikaanse luchtmachtbasis Andrews om hen te verwelkomen. Hij zei toen te denken dat Kim zijn geïsoleerde land 'de echte wereld' wil binnenbrengen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee