Handballers Bevo winnen voor het eerst in historie bekerfinale

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

thumbnail:
thumbnail:

De handballers van Herpertz Bevo Hc hebben voor het eerst in de historie de beker gewonnen. In Almere werd Aalsmeer geklopt met 27-28.

Ingrid Lemmens

Bevo is daarmee eindelijk verlost van het trauma van vijf verloren bekerfinales.Gesteund door een paar bussen vol met Bevo supporters, allen in het geel-blauw gekleed, ging Bevo voortvarend van start in de finale. Razendsnel maakten Dario Polman en Niek Jordens 2-0. Maar Aalsmeer liet zich niet makkelijk naar de slachtbank brengen. Het ging gelijkop. Even sloeg Bevo een gat van drie (8-11), maar bij rust was het verschil slecht een treffer: 15-16.In de tweede helft gaven beide ploegen elkaar geen enkele mogelijkheid om uit te lopen. Het bleef om en om scoren. Tot de 27-25 van Niels Poot drie minuten voor tijd waardoor het gat twee doelpunten werd. Het was net genoeg om de eerste beker in de historie van de club te pakken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee