Pover Roda moet zondag beter in strijd om lijfsbehoud

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

De fans van Roda JC wacht een nerveus weekend. De eredivisionist wist donderdag in de eerste play-off tegen Almere City, de nummer negen van de eerste divisie, geen moment het verschil te maken: 0-0.

Roel Wiche

Zondagavond (20.00 uur) is de return in Kerkrade.

OnzekerDe ploeg uit Kerkrade was het eerste kwartier de baas, met een gevaarlijk schot van Avdijaj als grootste dreiging. Maar daarna gaf Roda steeds meer ruimte aan het opportunistische aanvalsspel van de thuisploeg, die niets te verliezen had. Doelman Hidde Jurjus bleek opnieuw een onzekere factor en had geluk dat Almere niet scherp was toen hij zich vergrabbelde. Niet veel knalde Javier Vet op de lat.

TiradeRoda was hard gewaarschuwd, maar kon de eerstedivisionist niet meer zijn wil opleggen. Tot woede van coach Robert Molenaar, die na een half uur met een tirade orde op zaken probeerde te stellen. Maar de beste kansen bleven voor Almere, dat met zijn enthousiasme en agressie het spel van de favoriet wist te ontregelen.Pas op slag van rust liet Roda weer van zich horen toen Gustafson de lat toucheerde. De Almere-defensie beroerde daarna de bal met de hand, maar arbiter Nijhuis wilde van geen penalty weten.

GevaarOok na rust kwam het eerste gevaar van de thuisploeg: Overtoom joeg de bal rakelings over de lat. Pas halverwege de tweede helft wist Roda eindelijk een vuist te maken. Het tempo ging omhoog en Almere begon te wankelen. Vansteenkiste raakte het aluminium, Rosheuvel miste het doel op een haar.Maar het bevrijdende doelpunt viel niet. Zes minuten voor tijd miste ook Gnjatic een riante kopkans, waarna Mac-Donald aan de andere kant de paal raakte. Daardoor bleef Roda een blamage bespaard, maar de 0-0 eindstand is voor de Kerkradenaren een verraderlijke uitslag.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee