Kermis Maastricht dagje eerder van start dan gebruikelijk

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Op het Vrijthof is in de middaguren van Hemelvaartsdag de jaarlijkse Sint Servaaskermis van start gegaan.

Een dag eerder dan gebruikelijk konden liefhebbers van duizelingwekkende attracties, het tradtionele spookhuis en kinderen in draaimolen hun kermisplezier beleven.  Normaliter gaat de Servaoskèrmes op vrijdagen van start; met Hemelvaartsdag voor de zondagse viering van de naamdag van Sint Servaas en volgende week zondag (20 mei) als eerste Pinksterdag is het een dag naar voren geschoven. Dat betekent tevens dat de laatste dag van de kermis 2018 Maastricht op zaterdag 19 mei is.

Een officiële opening was vandaag niet aan de orde. Of het moest zijn dat de Maastrichtse Verkennersband en sambaband Batida een muzikaal rondje kermis deden. Zij kregen in ieder geval het verzoek vanuit de burelen van het stadskantoor om in de middaguren zicht tussen het kermispubliek te begeven. Vertegenwoordigers van het stadsbestuur, al jarenlang een gebruikelijk ritueel, waren donderdagmiddag niet van de partij. 

Of morgen alsnog een officiële opening plaatsvindt is op de website van de gemeente niet terug te vinden. Sterker nog. Zowel op de officiële stadswebsite als de gemeentelijke nieuwssite Thuis in Maastricht is geen enkele informatie over kermis 2018 te vinden. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje