Waylon naar finale Eurovisie Songfestival

© ANP

Waylon is er in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het Eurovisie Songfestival in Lissabon. De 38-jarige zanger zat bij de beste tien in de tweede halve finale.

Redactie

Tijdens het voorlezen van de finalisten was het billenknijpen voor Nederland. Waylon werd pas als tiende opgenoemd terwijl ook favoriet Polen nog in de running was.

Tweede finaleWaylon trad donderdag als achtste van de achttien deelnemers aan met het nummer Outlaw In 'Em tijdens de tweede halve finale van het songfestival. Voor Willem Bijkerk, zoals Waylon in het dagelijks leven heet, wordt het zijn tweede finaleplaats. In 2014 wist hij samen met Ilse DeLange onder de naam The Common Linnets zelfs de twee plek in het eindklassement te bemachtigen.

Met Waylon hebben zich voor de finale geplaatst: Servië, Moldavië, Hongarije, Oekraïne, Zweden, Australië, Noorwegen, Denemarken en Slovenië.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee