Waylon na behalen finale: 'Het was zenuwslopend'

Print
Waylon na behalen finale: 'Het was zenuwslopend'

Afbeelding: ANP

Het is Waylon gelukt. Hij staat met zijn Outlaw in 'Em zaterdag in de finale van het Eurovisie Songfestival. Hij eindigde donderdagavond bij de beste 10 in zijn halve eindstrijd.

Nu rest de vraag: kan hij zijn prestatie met de Common Linnets (2de) overtreffen?

De opluchting was van alle gezichten van de Nederlandse delegatie af te scheppen: Waylon is door naar de Eurovisie-finale. Na een tiendaagse vol kelderende peilingen, hield de Oranje-inzending genoeg over voor een plek bij de eerste 10 van de tweede halve finale.

Uitzinnig
Uitzinnig van vreugde omhelsde Waylon zijn dansers én vriendin Bibi in de greenroom van de Altice Arena.  Daarna meldde hij zich met een Nederlandse vlag om de schouders op de persconferentie met alle andere finalisten. Daarbij favorieten Zweden, Australië en Noorwegen, maar ook verrassingen als Slovenië en Servië.

Vertrouwen
"Het wachten duurde lang", zei hij. "Het was zenuwslopend. Maar ik hield er vertrouwen in. In 2014 werden de Common Linnets ook als laatste genoemd. En toen werden we uiteindelijk tweede in de finale."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →