Na 10 jaar is Girls Cup Maastricht uit haar jasje gegroeid

Print
Na 10 jaar is Girls Cup Maastricht uit haar jasje gegroeid

Politica Erica Terpstra kwam in 2009 speciaal naar Maastricht voor de prijsuitreiking van de eerste editie van Girls Cup Maastricht, het eerste internationale vrouwenvoetbaltoernooi van Nederland. Afbeelding: vv Scharn

Het internationale meisjesvoetbaltoernooi Girls Cup Maastricht bestaat 10 jaar. Het grootste aantal deelneemsters tot nu toe, 800 meisjes, komen naar Maastricht en Cadier en Keer om in het pinksterweekend van 19 en 20 mei te strijden om deze prestigieuze beker.

In totaal 64 teams uit Nederland, Duitsland, Denemarken, Zwitserland, België en Frankrijk doen dit jaar mee aan het jubileumtoernooi.

Het begon 10 jaar terug met een telefoontje van Euro-Sportring met de vraag of VV Scharn geïnteresseerd was in de organisatie van het eerste internationale ‘girls only-toernooi’ van Nederland. Scharn had ervaring met het houden van (internationale) toernooien. Toenmalig wedstrijdsecretaris Ton Vernooij stelde voor een paar dames te bellen om deze uitdaging aan te gaan, en zo geschiedde. 

De Girls Cup Maastricht 2009 was het eerste ‘girls only-toernooi’ van Nederland en was een daverend succes. De VVD-politica en inmiddels bekende Nederlander Erica Terpstra kwam naar Maastricht voor de prijsuitreiking en 32 teams hadden de tijd van hun leven. Eindelijk was er een internationaal meidenvoetbaltoernooi.


Uit voegen gebarsten
In de beginjaren bleef het lastig om mensen enthousiast te krijgen voor het meidenvoetbal. Dat is inmiddels veranderd. De  Nederlandse leeuwinnen zijn Europees kampioen geworden en deze trend zet zich duidelijk voort. Girls Cup Maastricht is inmiddels zó uit haar voegen gebarsten dat VV Scharn de hoeveelheid meiden die willen meedoen niet meer geplaatst krijgt. Vorig jaar werd voor het eerst samengewerkt met VV Keer en ook dit jaar wordt er op beide complexen gevoetbald. 

Op zaterdag 19 en zondag 20 mei vindt het toernooi plaats vanaf 9.00 uur op de velden van VV Scharn en VV Keer.  De opening is op zaterdag 19 mei om 13.00 uur op het hoofdveld van VV Scharn, waarbij dansgroep Reality zorgt voor een wervelende show.

De organisatie wordt bijgestaan door ruim 100 vrijwilligers. Meer informatie is te vinden op: www.girlscupmaastricht.nl

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →