Roekeloos: gezin stapt uit auto bij luipaarden in Beekse Bergen

Print
Een roekeloos gezin is deze week bijna het slachtoffer geworden van een groepje jachtluipaarden in Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek.

De bezoekers waren, tegen de regels in, uitgestapt om de dieren van dichtbij te bekijken. 

Kind
Andere bezoekers van het park, die achter de Franse wagen reden waarin het gezin wat, filmden de actie. Op de beelden is te zien hoe twee vrouwen en een kind uit een Franse auto stappen om de luierende jachtluipaarden op de foto te zetten. 

Nadat iedereen weer ingestapt is, rijdt de auto een stukje verder. Maar even later stappen de inzittenden weer uit. Het gezelschap gaat nu verder bij de auto vandaan, wat ook door de jachtluipaarden wordt opgemerkt. 

Besluipen
Een aantal jachtluipaarden besluit de nietsvermoedende bezoekers van achteren te besluipen. Die moeten halsoverkop terug de auto in vluchten. 

Geluk
Die mensen hebben veel geluk gehad, reageert parkmanager Niels de Wildt op NPO Radio 1. Volgens De Wildt worden de regels van de Beekse Bergen in meerdere talen en op meerdere manieren aangeduid. "Zelfs als pictogram. Wat die mensen heeft bezield, is mij een groot raadsel", zegt de manager. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →