Waylon pas laat aan de beurt bij Eurovisie Songfestival

Print
Het wordt een lange zit, zaterdagavond, eer we Waylon zijn Outlaw in 'em zien performen op het Eurovisie Songfestival. De Man met de Hoed mag als 23ste komen opdraven, tussen Israël en Ierland in.

In totaal doen er 26 landen mee in de finale van het Eurovisie Songfestival. Donderdag plaatste Waylon zich na de tweede halve finale voor de 'grande finale'. 

Daarna ging de organisatie aan de slag met de volgorde van optreden. Die volgorde is geen kwestie van loten. De organisatie probeert elke act zo goed mogelijk uit te laten komen en kijkt daarbij naar genre, of er een solo-artiest of groep op het podium staat, of er veel met licht wordt gewerkt en het tempo van het lied. In de onderstaande video zie je hoe men te werk is gegaan.
 

Nog niks gezien of de eerste finale alweer vergeten? Fris je geheugen op met deze samenvatting, in de officiële volgorde van opkomst tijdens de finale.

Het Songfestival is zaterdagavond te zien bij de NPO1. Om 20.25 uur begint Op weg naar het Songfestival. Om 21.00 uur start de finale.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →