Nieuwe Geusselthal toneel van internationaal topschaken

Print
Nieuwe Geusselthal toneel van internationaal topschaken

Sfeerplaatje van het schaaktoernooi in de oude Geusselthal. De hal zal worden afgebroken. Afbeelding: BPB Limburg Open

De nieuwe Geusselthal is van vrijdag 18 tot en met maandag 21 mei het decor van het 12e Limburgs Open schaaktoernooi. Ruim 450 schakers uit 17 landen strijden in Maastricht vier dagen om de titel.

Met een deelnemersveld van minimaal acht grootmeesters behoort de Limburg Open tot de drie grootste en sterkst bezette schaaktoernooien van Nederland, aldus de organisatie. De nieuwe Geusselthal waar het toernooi zich afspeelt, is vorig jaar zomer geopend. 

Achter het veld van topspelers zal zich de strijd om beste Limburger afspelen. Grootmeester Martijn Dambacher won al negen keer deze prijs. Dambacher maakt ook kans om de algehele toernooiwinst binnen te halen.

De schaakpartijen op de tien beste borden zijn via een live stream van chess24.com te volgen. 

Tijdens het toernooi is een stand aanwezig met schaakborden en vele aanverwante artikelen. Het speelschema en andere informatie is te vinden op www.limburgopen.nl.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →