Asbestgevaar: kippenwake verkast naar gemeentehuis

Print
Asbestgevaar: kippenwake verkast naar gemeentehuis

Afbeelding: Nederweert24

Ospel / Nederweert - De wake die de organisatie Burning Souls zondag houdt voor de 23.000 kippen die omkwamen bij een stalbrand in Ospel, verkast naar het gemeentehuis van Nederweert.

Volgens de organisatie gebeurt dat op verzoek van de gemeente die zou hebben gewezen op asbestrisico’s in de buurt van de stal.

Smal
Een woordvoerder van de gemeente kan niet zeggen of asbest een rol speelt bij het besluit. Volgens hem is vooral de verkeersveiligheid de reden om de actievoerders naar Nederweert te halen. Het Ommelpad in Ospel is niet geschikt voor zo’n demonstratie, stelt hij. De weg is te smal en het risico op een aanrijding met (landbouw-)verkeer te groot.

Rustig
Petra Spoor van Burning Souls zegt verbaasd te zijn door de uitnodiging, maar is ook blij. “Het geeft ons ook de mogelijkheid om rustig onze wake te houden in plaats van steeds opzij te moeten springen voor boze bewoners in een auto.” Volgens de woordvoerder van Nederweert zal niemand van de gemeente spreken tijdens de wake. “Voor zover ik weet hebben wij zelf verder geen rol.”

Ook de Partij van de Dieren zal zondag van de partij zijn bij de bijeenkomst. Fractievoorzitter Pascale Plusquin zal in een toespraak stilstaan bij de toename van het aantal stalbranden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →