Nieuwe voorzitter Samen voor Maastricht; Ernst Loendersloot opvolger van Marcel Jöris

Print

Ernst Loendersloot Afbeelding: Laurens Bouvrie

Maastricht - Inmiddels voorzitter van MVV Maastricht heeft Marcel Jöris zijn taak als preses van Samen voor Maastricht overgedragen aan kandidaat-notaris Ernst Loendersloot.

 Jöris, werkzaam bij MTB en voor die instelling verantwoordelijk voor commercie, productie en diensten, was vijf jaar geleden een van de initiatiefnemers van de stichting die zich sterk maakt voor het nut van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO). Zijn opvolger Loendersloot heeft door zijn jarenlange notariële steun aan Samen voor Maastricht (met name voor het match-evenement MOD043) veel kennis opgedaan over de handel en wandel van het sociaalmaatschappelijk project.

Bij zijn officiële afscheid zei Marcel Jöris over vijf jaar Samen voor Maastricht onder meer: Na vijf jaar draagt Marcel Jöris de voorzittersrol van Samen voor Maastricht over aan Ernst Loendersloot.

Marcel Jöris stond als een van de initiatiefnemers aan de wieg van Samen voor Maastricht. Sinds de oprichting 5 jaar geleden was hij voorzitter van de stichting. In die 5 jaar is veel gebeurd. Marcel Jöris daarover: "Met het bestuur, onze directeur Manon Machiels en diverse partners hebben we Maatschappelijk Betrokken Ondernemen op de kaart gezet. MBO is niet langer slechts een kreet, maar het heeft inhoud en een gezicht gekregen met onze activiteiten in de markt. De bekendste daarvan zijn het Maatschappelijk Ondernemen Diner (MOD043) en de Meet to Match. Met beide evenementen brengen we bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties direct met elkaar in contact. MBO wordt zo vertaald in concrete actie."

Voor de nieuwe voorzitter Ernst Loendersloot geldt dat hij niet alleen bekend is met de organisatie. “Mooi dat ik de visie en de doelstelling ken. Zeker even belangrijk is dat ik veel van de betrokken mensen en organisaties ken.”

De nieuwe preses ziet als zijn belangrijkste taak de regio nog duidelijker te maken wat het belang van Samen voor Maastricht is. "Ik zie het als mijn taak om verder te bouwen op de solide basis die gelegd is in de eerste vijf jaar van Samen voor Maastricht. Daarbij denk ik dat verbinden en uitdagen sleutelwoorden zijn. Het verbinden van bestaande initiatieven omdat je elkaar zo verstrekt. En mensen en organisaties uitdagen om (nog) meer te doen voor een ander en de stad Maastricht. Ik blijf in die context graag de woorden van de legendarische Amerikaanse president herhalen: ‘ask not what your country can do for you, but what you can do for your country.’"

Ernst Loendersloot is sinds 1 mei officieel de nieuwe voorzitter van Samen voor Maastricht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →