Pienda Wullum keert terug in Venlose Jodenstraat

Print
Pienda Wullum keert terug in Venlose Jodenstraat

Afbeelding: De Limburger

Venlo - Nog dit jaar wordt de lege sokkel in de Venlose Jodenstraat weer gevuld met een standbeeld van Pienda Wullum. Dat zegt Geer van der Veer als voorzitter van de Stichting Bronzen beelden Venlo tegen De Limburger.

Pienda Wullem (1892-1965) werd geboren als Tsen Koa Pai en behoort tot de bekende Venlose stadsfiguren. Hij kwam in 1937 in Venlo wonen als handelaar in Chinees aardewerk maar stapte in de Tweede Wereldoorlog over op snoepwaren en pinda’s.

Financiering
Twee jaar geleden werd zijn standbeeld gestolen van de sokkel, nu is de financiering voor een nieuw standbeeld rond. Er is wel nog één probleem, de kunstenaar wil Pienda Wullum staand afbeelden. "We zoeken nu naar foto’s waar hij staand opstaat. Zo’n foto is er, alleen niet meer te vinden in de officiële archieven", zegt Geer van der Veer. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →