VLP en BL in coalitie Beesel

Print
VLP en BL in coalitie Beesel

Afbeelding: iStock

De VLP en Beeselse Lijst (BL) gaan de komende vier jaar een coalitie vormen in Beesel. Samen hebben zij de kleinst mogelijke meerderheid in de gemeenteraad: acht van de vijftien zetels.

Het CDA, na de verkiezingen de grootste partij in Beesel, belandt in de oppositiebankjes. De partij (5 zetels) wilde met de VLP (5) en BL (3) de huidige coalitie voortzetten. Onenigheid over de bezetting van de wethoudersposten leidde echter tot een breuk.

Binnenboord
De VLP, de één na grootste partij in Beesel, nam vervolgens het heft in handen. Onder aanvoering van scheidend wethouder Jan Smolenaars van de VLP werd nog een poging gedaan om het CDA binnenboord te houden.

Dat lukte niet omdat het CDA onduidelijk bleef over de bezetting van de wethoudersposten, aldus Smolenaars. Samen Verder viel af omdat die partij alleen in een coalitie wil als het CDA er deel van uitmaakt.

De VLP draagt twee wethouders voor: Debbie Heesakkers (Wonen) en Gé Derks (Zorg). Binnen de Beeselse Lijst vindt een wethouderswissel plaats. Ton Reijnders (63) doet een stapje terug en neemt zitting in de gemeenteraad. Fractieleider Marcel Roelofs wordt wethouder Duurzaamheid.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →