Voerendaal heeft perceel waar brand woedde binnen

Print
Voerendaal heeft perceel waar brand woedde binnen

Afbeelding: Peter Schols

De gemeente Voerendaal heeft het perceel waar in maart vlak voor de executieveiling een hevige brand woedde, gekocht voor 235.000 euro.

Dat blijkt uit navraag bij het Kadaster. De gemeente gaf eerder al aan een bod te hebben uitgebracht op de veiling. Vervolgens wilde Voerendaal geen uitspraken meer doen omtrent de afhandeling.

Tactisch
De gemeente heeft de grond gekocht uit tactische overwegingen. Het is de entree naar Lindelaufer Gewande, het enige bedrijventerrein in Voerendaal. „Dat stuk grond is heel belangrijk voor de uitstraling van het terrein. Wij willen het nu zelf gaan herontwikkelen”, zegt een woordvoerder van de gemeente.” Nu de koop rond is, kunnen de plannen verder uitgewerkt worden.

Oorzaak
De oorzaak van de brand is volgens de politie nog altijd niet bekend. „Maar het onderzoek loopt nog”, zo laat een woordvoerder weten. De politie liet in de weken na de brand al weten rekening ermee te houden dat de brand was aangestoken. Mogelijke getuigen worden nogmaals opgeroepen zich te melden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →