Stripboek van Weerter textielmagnaat verschijnt 18 mei

Print

Afbeelding: Stichting Hofje van Willem van Heijthuijsen

Het stripboek over de puissant rijke Weerter textielmagnaat Willem van Heijthuijsen verschijnt vrijdag 18 mei. Dankzij twee portretten van Frans Hals is de Weertenaar bijna vier eeuwen na zijn dood nog bekend. Nu is hij ook nog in een stripboek vereeuwigd.

Willem van Heijthuijsen is in 1590 in Weert geboren en verhuisde naar Haarlem in 1613 waar hij in 1650 is gestorven. Aan Weert liet hij 5000 gulden na voor een armenhuis in een hofje dat inmiddels is verdwenen, in Haarlem is uit zijn nalatenschap een hofje gesticht dat nog bestaat.

Eerste exemplaar
In opdracht van het bestuur van dit hofje aan de Kleine Houtweg is het stripboek tot stand gekomen. In Haarlem wordt 18 mei dan ook het eerste exemplaar van het boek met de tekst van Eva de Wit en tekeningen van illustrator Eric Coolen gepresenteerd. In het najaar willen de uitgevers van het stripboek over Van Heijthuijsen naar Weert komen om het boek te presenteren, een exacte datum is nog niet bekend. Voor wie daar niet op wil wachten, is het stripboek te bestellen via www.willemvanheijthuijsen.nl. Snelle bestellers krijgen bovendien 2 euro korting op een exemplaar van het boek.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →