Stripboek van Weerter textielmagnaat verschijnt 18 mei

Print

Afbeelding: Stichting Hofje van Willem van Heijthuijsen

Het stripboek over de puissant rijke Weerter textielmagnaat Willem van Heijthuijsen verschijnt vrijdag 18 mei. Dankzij twee portretten van Frans Hals is de Weertenaar bijna vier eeuwen na zijn dood nog bekend. Nu is hij ook nog in een stripboek vereeuwigd.

Willem van Heijthuijsen is in 1590 in Weert geboren en verhuisde naar Haarlem in 1613 waar hij in 1650 is gestorven. Aan Weert liet hij 5000 gulden na voor een armenhuis in een hofje dat inmiddels is verdwenen, in Haarlem is uit zijn nalatenschap een hofje gesticht dat nog bestaat.

Eerste exemplaar
In opdracht van het bestuur van dit hofje aan de Kleine Houtweg is het stripboek tot stand gekomen. In Haarlem wordt 18 mei dan ook het eerste exemplaar van het boek met de tekst van Eva de Wit en tekeningen van illustrator Eric Coolen gepresenteerd. In het najaar willen de uitgevers van het stripboek over Van Heijthuijsen naar Weert komen om het boek te presenteren, een exacte datum is nog niet bekend. Voor wie daar niet op wil wachten, is het stripboek te bestellen via www.willemvanheijthuijsen.nl. Snelle bestellers krijgen bovendien 2 euro korting op een exemplaar van het boek.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen