Echtgenote slaakt noodkreet: mijn man is in Maastricht gezien en heeft hulp nodig

Print

Rens Jouwsma is diabetespatiënt en heeft volgens zijn vrouw dringend medische hulp nodig. Afbeelding: Familie Jouwsma

Rens Jouwsma verdween op 27 maart in verwarde toestand per auto uit zijn woonplaats Joure (Friesland). Sinds eind april zou hij meerdere keren in Maastricht zijn gesignaleerd. Zijn echtgenote vraagt degenen die hem tegenkomen om hem te helpen. Het is van groot belang dat de depressieve Jouwsma, die diabetespatiënt is, zo spoedig mogelijk medische zorg krijgt.

Anneke Jouwsma is ten einde raad. Haar man is diabetespatiënt en vertrok zonder zijn medicijnen. "Als hij te lang zijn medicijnen niet gebruikt, kan hij een hypo krijgen, waarbij hij zelfs in coma kan raken." Hij is bovendien depressief, maar geheel ongevaarlijk, aldus zijn vrouw.

Enkele weken na zijn verdwijning werd hij in het Duitse Emden door de politie slapend in zijn auto aangetroffen. Na een kort gesprek liet de politie hem met rust. De politie in Nederland kreeg de melding dat Jouwsma was ‘gevonden’ en verwijderde het vermissingsbericht. Zijn familie en vrienden vinden dit onbegrijpelijk, aangezien de depressieve Jouwsma medische hulp dringend nodig heeft.

Gezien rond het Vrijthof
Nadat Jouwsma in Maastricht werd gesignaleerd, zetten zijn familie en vrienden een oproep op Facebook. Hierop kwamen diverse tips binnen. Hij zou zijn gezien in de omgeving van het Vrijthof. Er is volgens zjn vrouw op 26 april en op 6 mei geld opgenomen met de pinpas van Jouwsma. "Mensen hebben via Facebook laten weten dat ze op maandag 7 mei op de markt in Maastricht iemand hebben gezien die aan het signalement voldoet", aldus zijn vrouw. Met klem verzoekt ze iedereen die hem ziet om de hulp van een arts, ziekenhuis of het Leger des Heils in te roepen. "Zelf ben ik gehandicapt, anders was ik nu al lang in Maastricht om hem te gaan zoeken." 

Rens Jouwsma is 1.83 meter lang, heeft grijzend donkerblond haar en blauwgrijze ogen. Op de dag van zijn vermissing was hij gekleed in een zwart shirt met lange mouwen, een zwarte spijkerbroek, zwarte enkellaarzen en een donkergroen geruite fleece winterjas. Hij had een wondje aan zijn linkerslaap, schuin boven zijn oog. Hij mist een vingerkootje aan de ringvinger van zijn linkerhand.

Grijze Volvo
Rens is vertrokken in een grijze Volvo V40 met kenteken 26-ND-VS. De auto is niet APK-gekeurd en heeft mankementen. Het kan zijn dat het voertuig het inmiddels heeft begeven en dat hij daarom gestrand is in Maastricht, aldus zijn vrouw.

Tips naar aanleiding van deze oproep kunnen gestuurd worden naar: rensvermist@gmail.com.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →