Wethouder Leudal verlaat partij uit onvrede

Print

Afbeelding: Jeroen Kuit

Haelen - Richard Verheul, op dit moment nog wethouder voor de partij Ronduit Open in de gemeente Leudal, vertrekt bij die partij.

Hij trekt zijn conclusies nadat hem is gebleken dat zijn partij iemand anders wil voordragen als wethouderskandidaat voor het sociaal domein in de nog te vormen nieuwe coalitie. Verheul geeft daarnaast aan zich al langere tijd niet prettig te voelen bij de manier waarop partijgenoot en raadslid Thieu Wagemans hem bejegent.

Telefonisch
Verheul, die bij de verkiezingen gekozen werd in de raad, nam zijn besluit donderdagavond. Hem werd toen telefonisch te kennen gegeven dat hij niet opnieuw voorgedragen zou worden voor een wethouderspost. Hij maakt zijn werk af totdat er een nieuw college van B en W is geïnstalleerd in Leudal. Daarna zal hij als eenmansfractie verder gaan in de gemeenteraad onder de naam Leudal Sociaal. Die naam werd de afgelopen raadsperiode ook gebruikt door twee raadsleden die uit onvrede waren vertrokken bij Ronduit Open.

Goed werk
Partijvoorzitter Rene Strijbosch van Ronduit Open noemt het besluit van Verheul vervelend. "Hij heeft goed werk verricht als wethouder, maar voor de komende periode valt de keuze van het bestuur op iemand anders." In Leudal is op dit moment een coalitie in de maak bestaande uit Samen Verder, Ronduit Open en D66. Met het vertrek van Verheul zou die beoogde nieuwe coalitie uitkomen op 15 van de 25 zetels. Naar verwachting is die nieuwe coalitie binnen twee weken een feit.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →