PSV-held Luc Nilis wordt nieuwe assistent-trainer bij VVV

Print
PSV-held Luc Nilis wordt nieuwe assistent-trainer bij VVV

Afbeelding: VVV-Venlo

PSV-icoon Luc Nilis verkast naar Venlo. Hij wordt met ingang van het nieuwe seizoen de nieuwe assistent-trainer bij VVV.

De Belgische oud-international zal daarnaast ook als specialistentrainer een rol gaan vervullen.

Deur open
Bij PSV ziet men Nilis niet graag vertrekken. "Maar uit respect voor zijn verdiensten bieden we hem de ruimte om naar VVV-Venlo te vertrekken", aldus technisch manager Marcel Brands. "Hij vertrekt nu, maar hij weet dat voor hem de deur altijd open staat bij PSV. We wensen hem oprecht veel succes bij VVV-Venlo."

Uitdaging
De topvoetballer van weleer werkte de laatste jaren als individueel coach bij PSV, waar hij onder meer de spitsen van de A-selectie, Jong PSV, PSV-19 en PSV-17 beter probeerde te maken. De landskampioen wilde graag door met de Belg, maar Nilis was toe aan een nieuwe uitdaging. "Daar zijn wij enorm blij mee", laat Manager Voetbal Stan Valckx op de clubsite weten. "Luc kan spelers helpen zich te verbeteren en heeft daarmee een meerwaarde in onze technische staf."

Roodwit
Nilis legt uit dat zijn keus voor VVV vooral te maken heeft met het feit dat hij zich volledig kan concentreren op het eerste elftal. "Bij PSV verdeelde ik de aandacht over meerdere aanvallers bij meerdere teams. VVV heeft me een andere rol aangeboden en ik denk dat die me ook wel ligt. Natuurlijk blijft PSV altijd speciaal voor me. En als lid van Legendary PSV blijf ik ook gewoon mijn wedstrijdjes in het roodwit spelen."