Kerkraadse buurt verzet zich tegen komst wasstraat

Print
Kerkraadse buurt verzet zich tegen komst wasstraat

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade - Een Kerkraadse buurt maakt bezwaar tegen de komst van een nieuwe wasstraat in de woonwijk.

Inwoners vrezen voor geluidsoverlast en onveilige verkeers-situaties. De eigenaar, die zich volgens de gemeente aan de wettelijke eisen houdt, vindt de zorgen overdreven. "We hebben ons huiswerk goed gedaan."

Waardevermindering
Verschillende buurtbewoners in de Kerkraadse wijk Rolduckerveld zijn op zijn zachtst gezegd niet blij met de komst van een nieuwe autowasstraat midden in hun wijk. Omdat de wasserij grenst aan verschillende tuinen en ligt aan de drukke Onze Lieve Vrouwestraat - met fietsstroken, een bushalte en aan de overkant een basisschool - zijn ze bang voor onder andere geluidsoverlast, waardevermindering van hun huis en gevaarlijke verkeerssituaties. Er zijn inmiddels verschillende bezwaren ingediend tegen het verlenen van de omgevingsvergunning door de gemeente. 

Toegestaan
Op grond van het bestemmingsplan is de wasserij toegestaan. En omdat ook het bouwplan volgens de gemeente voldoet aan de criteria, ziet men daar geen aanleiding om het plan van Heuts Onroerend Goed te weigeren. Het initiatief omvat inpandig een lange wasstraat, vier wasboxen en verschillende stofzuigplaatsen en uitpandig nog eens vier stofzuigplekken. Met name die laatste zijn een doorn in het oog van bewoners.

Zegje
Directeur van Heuts Dave Stuijts noemt de kritiek overdreven en ongegrond. Volgens hem is de stofzuiginstallatie vrijwel geluidloos en is er nog geen beslissing genomen over de openingstijden. Op 24 mei mogen enkele buurt­bewoners hun zegje doen bij de Centrale Bezwaarschriften- en Klachtencommissie. Of er juridisch iets te halen is, is nog maar de vraag.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →