Politie liet EOD opdraven om verdacht object uit Jeker te vissen

Op handgranaat lijkend voorwerp gevonden tijdens opbouw Duckrace Maastricht

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Bij de opbouw van de jaarlijkse Duckrace Maastricht hebben leden van Ronde Tafel 174 (RT174) vrijdagmiddag in de Jeker een voorwerp gevonden dat alle kenmerken vertoont van een handgranaat. De EOD (Explosieven Opruimingsdienst) heeft vanavond het vermeende projectiel – dat vlak voor de sluis waar de Jeker deels onder De Reek haar weg vervolgd – uit het slib gehaald en voor onderzoek meegenomen.

Enkele leden van RT174 zagen rond half drie vrijdagmiddag bij de opbouw van het podium van het parkevenement Duckrace 2018 het object liggen. Ze waren direct zeker dat het eivormige geblokte object in ieder geval heel erg leek op een handgranaat. Met die wetenschap werd de politie gebeld. De dienstdoende wijkagent was snel ter plekke. Die kon niet anders dan dezelfde conclusie trekken dan de RT174’ers. De ‘granaat’ stak met zijn ‘kop’ in de Jekermodder.

Een andere lokale politieagent werd volgens de mannen van RT174 opgetrommeld om ook een kijkje te komen nemen. Terwijl de voorbereidingen van de Duckrace 2018 rustig doorgingen besloot de politie van Maastricht de EOD te informeren. Twee specialisten arriveerden vrijdagavond rond kwart over zeven bij De Reek. Zonder veel omhaal zette een van hen zijn voeten in de slibberige Jeker en plukt het verdachte voorwerp uit het water.

De EOD’ers en de politie van Maastricht wilde ter plekke geen commentaar geven op het gevonden object. Wel is – zo zeggen de leden van RT174 –  de omgeving van het evenement verder volledig veilig verklaard.

Of het een echte handgranaat betreft en zo ja van welke makelij en uit welke tijd tracht De Limburger Via Maastricht morgen (zaterdag 12 mei) te achterhalen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →