Van der Gaag volgt tegenpool Vreven op bij NAC

Print
Van der Gaag volgt tegenpool Vreven op bij NAC

Afbeelding: AD/Pro Shots

Mitchell van der Gaag moet de nieuwe trainer van NAC worden. Mits er geen onverwachte beren op de weg duiken, wordt hij op korte termijn aangesteld als opvolger van Stijn Vreven wiens aflopende contract niet verlengd is.

Dat meldden meerdere goed ingevoerde bronnen. De Bredase club reageert zoals bekend pas als de handtekeningen zijn gezet.

Lange tijd was ook VVV-trainer Maurice Steijn in beeld voor de functie in Breda. Wat de Haagse oefenmeester komend seizoen gaat doen is nog niet bekend. 

Voor technisch directeur Hans Smulders is de 46-jarige Van der Gaag de trainer die hij altijd al heeft willen hebben, zijn ideale man. Dat heeft hij zich dikwijls laten ontvallen in zijn directe omgeving.

Vierde
Smulders haalde Van der Gaag in 2015 naar Nederland en stelde hem net voor zijn vertrek naar NAC aan als trainer van FC Eindhoven waarmee hij vierde werd in de eerste divisie. Met Excelsior handhaafde hij zich nadien tweemaal probleemloos in de eredivisie. Met ervaren en door de wol geverfde spelers, hamerend op de discipline en opererend vanuit een strakke organisatie.

Van der Gaag is multilinguïstisch; spreekt Engels, Portugees en heeft gevoel voor de Spaanse taal. Als voetballer speelde hij twee jaar in Schotland bij Motherwell en woonde daarna dertien jaar in Portugal. Het land waar hij verknocht aan is geraakt en zijn eerste stappen zette als zelfstandig hoofdtrainer. Na Maritimo Funchal, Belenenses (beide Portugal), Ermis Aradippou (Cyprus), FC Eindhoven en Excelsior wordt NAC de zesde club van de geboren Zutphenaar.

Poppenkast
In veel is de gestructureerde Van der Gaag een tegenpool van Vreven. Minder expressief, wars van gedoe, houdt niet van poppenkast en bedachtzaam. Hij is iemand die past binnen het profiel van een trainer, zoals vorige week door technisch directeur Smulders geschetst, die verschillende specialisten bindt en leiding kan geven aan een (grote) groep coaches.