Op Moederdag gaan 9.000 badeendjes 'los' in de Jeker

Duckrace Maastricht in de startblokken voor spectaculaire start

Print

Een beeld van het startgebied gezien vanaf het podium van de Duckrace. Het familiefeest wordt afgesloten door een optreden van Wir Sind Spitze Afbeelding: Laurens Bouvrie

De editie Duckrace Maastricht 2018 is er een met heel veel haarspeldbochten. Tenminste voor de mannen van Ronde Tafel 174 Maastricht. De ‘verbouwing’ van het Stadspark en het Tapijngebied heeft er voor gezorgd dat de organisatoren van het familiefestival, dat op Moederdag om een uur ’s middags officieel wordt geopend, nogal wat vergaderingen en denkwerk achter de rug hebben

De ‘verbouwing’ van het Stadspark en het Tapijngebied heeft er voor gezorgd dat de organisatoren van het familiefestival, dat op Moederdag om een uur ’s middags officieel wordt geopend, nogal wat vergaderingen en denkwerk achter de rug hebben. De jonge lokale ondernemers zijn evenwel niet voor een gat te vangen. De alternatieven die zijn gevonden zijn volgens RT174 zelfs zo goed dat het publiek morgen de meest spectaculaire Duckrace Maastricht start ooit te zien krijgen.

De – vermoedelijke – handgranaat die vrijdagmiddag door RT174 bij De Reek werd gevonden (zie De Limburger Via Maastricht artikel https://www.limburger.nl/cnt/dmf20180511_00061622/leden-rt174-vinden-bij-opbouw-duckrace-maastricht-een-op-handgranaat-lijkend-voorwerp - kon er nog wel bij. Met dank aan de politie en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd deze vondst geen brisante. De leden van de sjariteitenclub gingen vooral stug door met de opbouw van het raceparcours, podium, feestterrein en niet te vergeten de startomgeving. In de avonduren was het terrein weer granaatvrij.

Een start met veel 'toeters en bellen' 

Bij het bruggetje dat ter hoogte van Rondeel De Reek over de Jeker spant is alleen al de constructie indrukwekkend. Ondanks intensief vragen door De Limburger Via Maastricht willen de mannen van RT 174 niet veel kwijt over de start. “Kom zondagmiddag maar naar het park toe”, is het advies. Duidelijk is in ieder geval dat de grote – gesponsorde – eenden niet van start gaan zoals de eerdere edities. Tussen de regels door kan de verslaggever achterhalen dat het vertrek een wordt met veel ‘toeters en bellen’.

"Es 't mer druug blijf" 

Na alle vergaderingen, veranderingen en andere inspanningen is RT174 nu vooral gefocust op de weerstations. Werd afgelopen donderdag en vrijdag Moederdag door Weeronline nog met een 3 gekwalificeerd; zaterdagochtend staat Maastricht op een zesje. Dat het geen topzomerdag wordt zoals de afgelopen weken is inmiddels wel zeker. “Es ’t mer druug blijf”, is het meest gebruikte zinnetje in het RT174-kamp. Een kreet die waarschijnlijk net zo vaak te horen zal zijn bij de organisatoren van de stadsprocessie en gezinnen die een communiefeest op de agenda hebben staan.

Deelnemers vergeet niet je eendje 'te activeren'

De Q-Music Duckrace Maastricht weet in ieder geval wel zeker dat 9.000 badeendjes zondag aanstaande van de partij zijn. Die worden over twee races losgelaten.  De organisatoren roepen wel nog een keer op dat iedereen die een eendje gekocht heeft niet vergeet het startnummer via de website van Q-Music Duckrace te activeren. “We doen dit voor het eerst. Dat maakt het tellen en de uitslag veel minder tijdrovend. Maar je kunt alleen maar iets winnen als je het ontvangen lot dat gekoppeld is aan je gele deelnemer hebt geactiveerd.  Dus ga naar: https://duckracemaastricht.nl/ om je eend echt mee te laten doen.” Aan de grote sponsorrace nemen ruim 250 grote eenden mee.

Goede doelen

De netto-opbrengst van Q-Music Duckrace 2018 gaat naar Refugee Project Maastricht (RPM) en het lokale Stichting Animal’s Faith.

Refugee Project Maastricht (RPM)

Een veilig thuis… voor velen vanzelfsprekend, voor oorlogsvluchtelingen zeker niet! Samen met Maastrichtenaren en studenten zorgt RPM voor activiteiten die bijdragen aan gevoel van veiligheid, gemeenschap en wederzijds respect.

Stichting Animal’s Faith

Bij Stichting Animal’s Faith staat dierenwelzijn en bewustzijn voorop. Honden en katten krijgen een nieuwe kans op een mooi en stressvrij leven, ook met gedragsproblemen en euthanasieadvies. Dankzij specialistische trainingen zijn ze klaar voor een nieuw begin!

Voor het complete programma van het evenement ga naar de website https://duckracemaastricht.nl/

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen