Wandelen met de hond op bestelling

Print
Wandelen met de hond op bestelling

De Maastrichtse Yvonne Wagemans combineert haar liefde voor honden en de natuur in haar beroep: honden-uitlater. Afbeelding: Jeroen Janssen

De Maastrichtse Yvonne Wagemans combineert haar liefde voor honden en de natuur in haar beroep: honden-uitlater.

Woensdagochtend 9.00 uur. Yvonne rijdt met haar busje de stad in om haar klanten op te halen: hondjes waarvan de baasjes niet in staat zijn om hun hond voldoende uit te laten. Deze ochtend zijn er dat vijf.

Aan enthousiasme geen gebrek bij de viervoeters die worden opgehaald want overal wordt Yvonne met blij geblaf verwelkomd.

Yvonne: “De honden kennen mij, net zoals hun baasjes. Als ik eraan kom, weten de honden dat er gewandeld wordt en ze zijn er allemaal dol op.”

Op de vraag of het niet moeilijk is om met vijf viervoeters rond te wandelen, reageert Yvonne lachend. “Nee hoor, ik geniet er zelf van en heb voldoende kennis en ervaring om met mogelijke problemen om te gaan. De honden hebben het naar hun zin en we gaan lekker een uurtje de natuur in. Ik zorg ervoor dat er voldoende variatie in de wandelingen zit, dat vind ik zelf ook prettig. Ik zie het helemaal niet als werk, ik geniet van ieder moment.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →