Relaxed sporten in het stadspark

Print
Relaxed sporten in het stadspark

Sporten in het stadspark heeft een hoge vlucht genomen. De sfeer is er uiterst relaxed. Afbeelding: Jeroen Janssen

Het mag inmiddels een fenomeen genoemd worden, de sportplek in het Maastrichtse stadspark, tegenover het Stay Okay hotel.

Dennis Kroon en Willem van Boven zijn, net als tientallen jongeren, regelmatig te vinden in het park om daar lekker te sporten in de buitenlucht. Het tweetal, de één net afgestudeerd de ander nog net niet, roemt de sfeer in het park en vooral de kameraadschap onder de sporters die elkaar daar treffen.

Hoog Niveau
Dennis: ‘Mijn passie is eigenlijk hardlopen, maar dit is een hele mooie afwisseling van de looptraining. De faciliteit lijkt elementair, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Als je ziet wat voor geweldige atleten hier rondlopen: fantastisch. Sommigen halen een enorm hoog niveau.”

Niet opgefokt
Dat vindt ook Willem die vaak profiteert van de tips die andere sporters aandragen. “Je leert van elkaar hier vind je geen opgefokte sfeer die je zo vaak in de sportschool aantreft.”

Het zijn beslist niet alleen studenten die gebruik maken van deze sportplek, een heel divers gezelschap strijkt hier neer om oefeningen te doen en hun lichaam te trainen.

Rommel
Wat Dennis en Willem betreft zou de faciliteit best uitgebreid mogen worden of zou er ook elders in het park een dergelijke sportplek gemaakt mogen worden. “De toestellen zijn perfect maar de ruimte is beperkt, dat zou dus best wat meer mogen worden, maar het is hier geweldig om te sporten. Het park is een heerlijke plek en je ziet ook hoeveel gebruik er van de Maastrichtse parken wordt gemaakt. Wel zouden bezoekers wat meer rekening mogen houden met de natuur, als je ziet hoeveel rommel hier ’s avonds wordt achtergelaten, onbegrijpelijk dat je je eigen omgeving zo vervuilt. ’s Morgens heeft de stadsreiniging de handen vol om het park weer op te schonen en dat zou eigenlijk niet nodig moeten zijn.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →