Berlusconi mag de politiek weer in na besluit rechter

Print
Berlusconi mag de politiek weer in na besluit rechter

Afbeelding: EPA

Oud-premier Silvio Berlusconi mag weer hopen op een spoedige terugkeer in de politiek, nadat hij in 2013 werd veroordeeld voor Belastingfraude. Dat heeft de rechtbank in Milaan besloten.

"Berlusconi is gerehabiliteerd'', kopte de krant Corriere della Sera vandaag, zich beroepend op een gerechtelijke uitspraak van het Hof in Milaan. Op grond daarvan kan de 81-jarige veteraan zich weer verkiesbaar stellen en een politiek ambt bekleden.

Belastingfraude
De Senaat ontnam Berlusconi in 2013 het recht als volksvertegenwoordiger op te treden na een veroordeling wegens belastingfraude. Omdat dat verbod oorspronkelijk pas in 2019 zou eindigen, kon Berlusconi in maart niet als boegbeeld van zijn partij Forza Italia meedoen aan de parlementsverkiezingen.

"Eindelijk gerechtigheid, na een lijdensweg van vijf jaar", reageerde Mariastella Gelmini, de fractievoorzitter van Forza in het Huis van Afgevaardigden, op het besluit van de rechter.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →