Fortuna verliest experimentele oefenpot van Suriprofs

Print
Fortuna verliest experimentele oefenpot van Suriprofs

Afbeelding: Ermindo Armino

Fortuna Sittard heeft zaterdagmiddag de ‘Wedstrijd van de Toekomst’ met 5-2 verloren van de Suriprofs. Het duel stond in het teken van het uitproberen van de nodige nieuwe spelregels.

Zo duurde de wedstrijd twee keer zuiver dertig minuten. Steeds wanneer het spel ook maar even stil lag, werd de tijd gestopt. Verder werd ingetrapt in plaats van ingegooid, mocht na een overtreding direct worden doorgespeeld en konden de trainers naar hartelust doorwisselen.

Voetbalbeleving
Ook werd geëxperimenteerd met technologische snufjes. Scheidsrechter Dieperink droeg behalve een headset ook een camera op zijn hoofd, er was een televisieploeg welkom bij de wedstrijdbespreking van beide teams en ook in het doel hingen de nodige camera’s voor een optimale voetbalbeleving thuis voor de buis. De videoscheidsrechter was present en alles wat arbitrage, spelers en staf zeiden, was te horen.

De ‘Wedstrijd van de Toekomst’, die jaarlijks terug moet keren, is gespeeld om uit te vinden hoe in het voetbal geïnnoveerd kan worden, zodat de sport aantrekkelijk blijft voor het publiek, dat steeds veeleisender wordt.

George Mells
Fortuna - dat als directe promovendus in de eerste divisie de wedstrijd tegen het Surinaamse team mocht spelen - verloor met 5-2. Voor de Sittardenaren scoorden Wessel Dammers en André Vidigal. Testspeler George Mells kreeg van trainers Claudio Braga en Kevin Hofland minuten om zich te bewijzen.