Jongeren, jeugdzorg en gemeenten praten over beste hulp

Print
Jongeren, jeugdzorg en gemeenten praten over beste hulp

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Jongeren, jeugdhulp en gemeenten gaan dinsdag 15 mei in Centre Ceramique met elkaar in gesprek over hoe jongeren op de beste manier hulp geboden kan worden.

Tijdens het mini-symposium genaamd Let's talk youth, vertellen jongeren over hun ervaringen met jeugdzorg, hun visie op de hulp en wat zij als jongeren nodig hebben.
Ze spreken met ouders, aanbieders van jeugdhulp en gemeenten over wat er goed en fout is aan de hulpverlening voor deze doelgroep.

Het gesprek wordt gevoerd op basis van fragmenten uit de documentaire Alicia van Maasja Ooms, over een jong meisje dat uit haar gezin geplaatst is. Gespreksleider is Jan Menting van Zorglandschap Jeugd.

De bijeenkomst vloeit voort uit de foto-expositie 'Under my skin' die momenteel in Centre Ceramique te zien is. Fotograaf Guy van Grinsven portrertteerde veerkrachtige sterke jongeren, die geen doorsnee leven achter de rug hebben en moeilijke periodes gekend hebben.

De uitkomsten van het symposium worden meegenomen in het nieuwe regionale beleidsplan Jeugd 2018-2022.

 

Het symposium in Centre Ceramique begint dinsdag 15 mei om 19.00 uur en duurt tot circa 21.00 uur. Deelname aan het symposium gratis, wel graag reserveren via klantenservice@maastricht.nl of 043- 350 5600.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →