FC Utrecht en Vitesse naar finale play-offs (2)

Print
FC Utrecht en Vitesse naar finale play-offs (2)

Afbeelding: ANP

FC Utrecht en Vitesse bepalen in twee duels welke club in de tweede voorronde van de nieuwe editie van de Europa League mag uitkomen. Beide clubs verzekerden zich van een plaats in de finale van de play-offs voor Europees voetbal.

FC Utrecht won voor eigen publiek van sc Heerenveen (2-1). Dat was net voldoende omdat de uitwedstrijd in Friesland met 4-3 verloren ging. Vitesse versloeg opnieuw ADO Den Haag (2-1). De formatie uit de hoofdstad van Gelderland had al een uitstekende uitgangspositie aan de uitwedstrijd overgehouden (5-2).

Uitbundig
Mason Mount, het grote talent van Chelsea, scoorde toen driemaal. De middenvelder tekende nu in de 53e minuut voor de 2-0 van zijn ploeg. Vitesse was na 32 minuten al op voorsprong gekomen door een treffer van Tim Matavz. De spits heeft nu zes duels op rij gescoord. Abdenasser El Khayati maakte nog de 2-1 voor ADO, dat vorige week de plaats in de play-offs nog zo uitbundig vierde.

Botsing
Rico Strieder opende in de 39e minuut de score voor FC Utrecht. Hij passeerde doelman Wouter van der Steen, die in het veld was gekomen omdat Martin Hansen niet meer verder kon. De eerste doelman van sc Heerenveen kwam hard in botsing met Sean Klaiber en ging op een brancard het veld af.

Mark van der Maarel kopte de thuisploeg na een klein uurtje naar 2-0. Heerenveen kwam in een spannende slotfase niet meer verder dan een aansluitingstreffer van Marco Rojas. In blessuretijd kopte Denzel Dumfries rakelings naast voor de bezoekers uit Friesland.

FC Utrecht miste drie belangrijke spelers. Zakaria Labyad, begeerd door Ajax, had te veel last van een liesblessure. Mateusz Klich bleef aan de kant met een heupblessure en Yassin Ayoub moest geschorst toekijken.