Kevin Hofland: 'Kleedkamer is heilig voor mij'

Print
 Kevin Hofland: 'Kleedkamer is heilig voor mij'

Afbeelding: Ermindo Armino

Assistent-trainer Kevin Hofland van Fortuna Sittard voelt weinig voor camera's in het kleedlokaal voorafgaand aan een wedstrijd.

Dat was één van de innovaties in het voetbal waarmee geëxperimenteerd werd tijdens de 'Wedstrijd van de Toekomst' tussen Fortuna en de Suriprofs zaterdag in Rotterdam.

"Voor deze keer was het oké, omdat er niets op het spel stond, maar ik vind het helemaal niks", zegt Hofland. "Sparta heeft het een seizoen toegestaan en daar hadden ze er al snel heel erg spijt van. Thuis heb je slaapkamergeheimen, op de club zijn er kleedkamergeheimen. Het kleedlokaal is voor mij heilig. Zal ik dus nooit mee akkoord gaan."

Bekoren
Hofland zag ook goede dingen. "Ik vind persoonlijk de inworp vervangen door een intrap wel interessant, net als de self-pass na een overtreding." En de zuivere speeltijd van twee keer dertig minuten kon hem ook bekoren. "Ik heb zelf m'n klokje laten lopen. Uiteindelijk kom je op 89 minuten. En in de huidige situatie speel je 57 minuten zuiver. Dat komt op hetzelfde neer, je hebt alleen niet het gedonder met tijd rekken."

Microfoon
De Fortuna-coach had gedurende de wedstrijd (die zijn ploeg met 5-2 verloor) constant een cameraman voor zijn neus. Wat Hofland deed en zei, werd allemaal geregistreerd. "Je krijgt de helft niet mee, omdat ze in je zicht staan. Nu ging deze wedstrijd nergens om, maar in de competitie moet je me echt geen microfoontje geven, want dan ga je gewoon mensen pakken op wat ze zeggen. Daar hou ik niet van."

Tien jaar
Eén van de ideeën achter de Wedstrijd van de Toekomst is het voetbal sneller en dus attractiever te maken. Hofland vraagt zich af of die stap fysiek wel is te zetten. "Er wordt nu al heel veel gevraagd van spelers. Maar het is natuurlijk ook weer niet zo dat dit volgend seizoen al geïntroduceerd wordt. Misschien duurt het nog tien jaar, misschien komt het er nooit van. Al met al was het leuk om eens te ervaren."