(On)bekende Nederlanders 12 uur in een hokje

Print
(On)bekende Nederlanders 12 uur in een hokje

Afbeelding: ANP

Vanaf maandag laten zo’n driehonderd mensen zich twaalf uur lang opsluiten voor de actie Lock Me Up - Free a Girl.

Onder hen zijn presentatrice Gwen van Poorten, zanger Thomas Berge, radio-dj Giel Beelen en componist John Ewbank. De actie maakt onderdeel uit van de Week tegen Kinderprostitutie.

Hokjes
Vanaf maandag tot en met zaterdag staan er bij 33 restaurants en bedrijven door heel Nederland hokjes van een bij twee meter, waarin mensen zich twaalf uur lang kunnen laten opsluiten om geld in te zamelen. Gwen van Poorten doet dit dinsdag in Bloemendaal, samen met de directeur van Free a Girl.

Thomas Berge, John Ewbank en Giel Beelen laten zich woensdag vrijwillig van hun vrijheid beroven in Laren. Beelen maakt gelijk van de gelegenheid gebruik om de eerste drie uur zijn ochtendshow te presenteren vanuit zijn hokje.

Free a Girl hoopt een miljoen euro op te halen met de acties rondom de Week tegen Kinderprostitutie. De opbrengst wordt volgende week zondag bekendgemaakt. Vorig jaar wisten nog ruim tweehonderd deelnemers samen 420.000 euro op te halen. De Week tegen Kinderprostitutie gaat zondag al van start, met een zogenoemd Moederdagterras op het Plein in Den Haag.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →