Eurovisie-activist zorgde vaker voor overlast

Print
Eurovisie-activist zorgde vaker voor overlast

Afbeelding: ANP

De man die het Eurovisiesongfestival in Lissabon probeerde te verstoren, heeft eerder overlast veroorzaakt tijdens tv-uitzendingen. Britse media meldden dat de man de activist 'DR AC' is.

Eerder bestormde hij het podium tijdens de uitreiking van de Britse National Television Awards en tijdens een een uitzending van de Britse The Voice in 2017. Ook zou hij een talkshow hebben verstoord.

Podium
De man rende zaterdag het podium op tijdens het optreden van de Britse zangeres SuRie en pakte haar microfoon af. "Voor de nazi's van de Britse media. Wij eisen vrijheid'', riep de man volgens Britse media. SuRie was duidelijk geschrokken door het incident, maar ze maakte haar lied toch af.

De Portugese krant Diario de Noticias meldde dat beveiligers van het festival de activist afvoerden en overdroegen aan de politie. DR AC zou in Londen wonen, maar geen Brit zijn.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →