Eurovisie-activist zorgde vaker voor overlast

Print
Eurovisie-activist zorgde vaker voor overlast

Afbeelding: ANP

De man die het Eurovisiesongfestival in Lissabon probeerde te verstoren, heeft eerder overlast veroorzaakt tijdens tv-uitzendingen. Britse media meldden dat de man de activist 'DR AC' is.

Eerder bestormde hij het podium tijdens de uitreiking van de Britse National Television Awards en tijdens een een uitzending van de Britse The Voice in 2017. Ook zou hij een talkshow hebben verstoord.

Podium
De man rende zaterdag het podium op tijdens het optreden van de Britse zangeres SuRie en pakte haar microfoon af. "Voor de nazi's van de Britse media. Wij eisen vrijheid'', riep de man volgens Britse media. SuRie was duidelijk geschrokken door het incident, maar ze maakte haar lied toch af.

De Portugese krant Diario de Noticias meldde dat beveiligers van het festival de activist afvoerden en overdroegen aan de politie. DR AC zou in Londen wonen, maar geen Brit zijn.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen