Primeur voor basisschool Eikenderveld

Print
Primeur voor basisschool Eikenderveld

Afbeelding: Archief ANP

Basisschool Eikenderveld in Heerlen introduceert komende vrijdag een nieuwe lesstof: IMC Basis.

IMC Basis is bedoeld als  aanvulling op het reguliere onderwijs. Het wordt met name aangeboden op scholen in wijken waar op sociaal-economisch en maatschappelijk gebied nog het een en ander te verbeteren valt.

Geneeskunde
Via de onderwijsmethode maken leerlingen van groep zeven en acht elke vrijdag tussen 12.00 en 15.00 uur kennis met onderwerpen als wetenschap, ondernemen, recht, wiskunde, geneeskunde, journalistiek, film en beeldende kunst.

Extra bagage
De initiatiefnemers in Heerlen hopen met deze extra bagage bij de meisjes en jongens een open, nieuwsgierige, actieve en betrokken houding aan te kweken.

Veertien
Met de basisschool Eikenderveld komt het aantal vestigingen in Nederland waar gewerkt wordt volgens de methode IMC Basis op veertien. In Roermond wordt het ook toegepast.

DSM
Het lesprogramma wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van de gemeente Heerlen, DSM, Weller Wonen, Wonen Limburg, onderwijskoepel Innovo en de stichting Bewonersraad Eikenderveld.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →