Regen, dus stadsprocessie in de Servaasbasiliek

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Na veel dubben en vooral raadplegen van alle regen- en buienradars die voorhanden zijn op internet werd de Stadsprocessie van Maastricht zondag in de vroege middag omgezet in een rondje in de Sint Servaaskerkbasiliek. De eeuwenoude heiligenbeelden en andere historische relikwieën worden door de organisatie liever niet aan regen blootgesteld.

De jaarlijkse groete processie die vandaag precies op de naamdag van de stadspatroon Servaas gehouden zou worden, was eigenlijk ook een beetje de generale repetitie van de twee ommegangen van de aanstaande Heiligdomsvaart. Die viel dus in het water. Om toch eer te betonen aan de heilige Sint Servatius maakten de geestelijken die de pontificale hoogmis – die geleid werd door hulpbisschop Everard de Jong – samen met de acolieten een spiritueel rondje in de basiliek aan het Vrijthof.

Later treft u op De Limburger Via Maastricht nog een uitgebreidere fotoreportage van de verregende processie aan gemaakt door fotojournalist Laurens Bouvrie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →