Geen eredivisie voor NEC van Limburgse trainer Pepijn Lijnders

Print
Geen eredivisie voor NEC van Limburgse trainer Pepijn Lijnders

Afbeelding: Rob Koppers/Orange Pictures

Het NEC van Pepijn Lijnders uit Broekhuizen heeft de Eredivisie niet gehaald. De ploeg boog in de play-offs om promotie/degradatie voor FC Emmen.

NEC wist de return in Nijmegen weliswaar met 4-1 te winnen, maar dat was niet voldoende na de zware nederlaag donderdag in Emmen (4-0).

Wonder
De Nijmeegse fans hadden weinig vertrouwen in een wonder, gezien de vele lege plekken in De Goffert. Toch stond NEC na tien minuten al met 2-0 voor, dankzij twee doelpunten van spits Anass Achahbar.

Daarmee keerde de hoop even terug bij Lijnders en zijn spelers, die in de Jupiler League als derde waren geëindigd achter Jong Ajax en Fortuna Sittard en daardoor via de play-offs een terugkeer in de eredivisie moesten bewerkstelligen.

Hoop
Die hoop verdween echter ook al weer snel toen Alexander Bannink in de veertiende minuut Emmen aan een kostbaar 'uitdoelpunt' hielp. Bannink kon ongehinderd een voorzet van Glenn Bijl langs doelman Marco van Duin tikken.

De thuisclub liep vlak voor rust nog wel uit naar 4-1, dankzij doelpunten van Frank Sturing en Ole ter Haar Romeny, maar de jacht op twee extra treffers in de tweede helft liep op niets uit.