André Rieu opent Duck Race Maastricht

Print

Afbeelding: Harry Heuts

André Rieu heeft zondagmiddag de Duck Race in Maastricht geopend. Met een druk op de knop liet hij als ‘special guest’ duizenden eendjes in het water van de Jeker plonzen.

De Duck Race wordt georganiseerd door de Ronde Tafel 174 Maastricht. Voor vijf euro kunnen eendjes gekocht worden.

Goede doelen
De dieren leggen een afgezet parcours af in de Jeker in het stadspark; het gele plastic dier dat het eerst over de finish gaat wint. Ook zijn er grotere (en prijzigere) Business Ducks die tijdens een tweede race het water in gaan. De goede doelen van dit jaar zijn het Refugee Project Maastricht en Stichting Animals Faith.

Weer
Het weer zit deze vijfde editie niet echt mee, maar er was ook een meevaller voor de organisatie: de handgranaat die de organisatoren bij de voorbereidingen in de oever van de Jeker dachten te hebben aangetroffen en die door de gealarmeerde Explosieven Opruimingsdienst Defensie werd onderzocht, bleek slechts een parfumflacon.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →