Dumoulin: een aantal renners is beter

Print
Dumoulin: een aantal renners is beter

Afbeelding: EPA

Tom Dumoulin werd na de negende etappe van de Ronde van Italië in een gondeltje naar beneden gebracht. "Ik ben al zeven jaar prof, maar dit is me nog niet gebeurd. Dit is weer eens wat anders", zei Tom Dumoulin na afloop.

De Maastrichtenaar verloor in de rit met aankomst op de Gran Sasso d'Italia 12 seconden in de laatste kilometer en in het algemeen klassement zakte hij van de tweede naar de derde plaats.

Froome
"Ik heb een prima koers gereden. Het was lastig de laatste 4 kilometer, echt zwaar, maar dat was het voor iedereen. Ik heb er alles uitgehaald." De Britse rozetruidrager Simon Yates (Mitchelton-Scott) won de bergrit en heeft in de tussenstand zijn voorsprong op Dumoulin uitgebouwd naar 38 seconden. De Colombiaan Esteban Chaves ging Dumoulin voorbij in het klassement en staat op 32 tellen. "Yates steekt er op dit moment echt bovenuit", erkende de winnaar van de Giro in 2017. 

"Een aantal renners is bergop beter dan ik. Ik hoop dat dat nog een beetje gaat veranderen en anders is het zien hoeveel tijd ik op hen kan pakken of ga verliezen. Het ligt nog helemaal open. Het is wel mooi meegenomen dat Chris Froome tijd heeft verloren.''

Rustdag
De rustdag op maandag komt Dumoulin goed uit. "Ik rijd niet meer fris in de rondte. De rit was 230 kilometer en al die tijd heb ik niet het gevoel gehad van wow, ik vlieg hier die etappe in. Maar ik kan er nog altijd hard mee fietsen hè, dus dan is er geen probleem."