Greune vaan Wolder verrast winkelend publiek met originele flashmob

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Al lang geen flashmob meer in Maastricht gezien en gehoord? Zondagmiddag was er weer eens een te bewonderen. Harmonie Sint Petrus & Paulus pakte met een indrukwekkende vertolking van een de Moorse processiemars Chimo op verschillende locaties fantastisch uit.

De flashmobs die de laatste jaren in Maastricht te zien en te horen waren, konden nou niet bepaald een verrassing genoemd worden. Daar was zondagmiddag – zeker bij het Dinghuis – geen sprake van. Het flashmobteam van de Greune had flink wat discipline in de opkomst van de muzikanten gebracht. In bolero-stijl zwol de krachtige sound van de harmonie steeds meer op. De percussionisten van het Wolderse muziekgezelschap waren als eerste aan de beurt. Daarna kwam er iedere keer een sectie bij.  Tien minuten lang zorgde het gezelschap onder aanvoering van dirigent Mattie Cilissen voor een sjevraojesfeer op de plek waar Grote Staat, Kleine Staat en Muntstraat bij elkaar komen.  Binnen no time werden de muzikanten omringd door honderden genieters. Van dat publiek krijgen de muzikanten na afloop van hun optreden een meer dan denderend applaus. De meeste Greunen zijn dan alweer opgegaan in datzelfde publiek. 

Vier keer vanmiddag zorgden de circa 75 muzikanten en Mattie Cilissen voor dit prachtige verrassingsoptreden. Behalve bij het Dinghuis deed de Greune vaan Wolder ook van zich spreken bij de Entre Deux en café Pothuiske. Dat laatste niet alleen vanwege het beeld van de Mestreechter Geis. Het café aan Het Bat wordt sinds kort bestierd door een van de grootste fans van de wereldkampioenen van het Wereld Muziek Concours Kerkrade 2017, Coen Smits.

De aanleiding om zo ‘lekker’ uit te pakken is dat Harmonie Petrus & Paulus 140 jaar bestaat. Dirigent Mattie Cilissen:“Dit is de eerste van een reeks muzikale verassingen die we in petto hebben voor alle muziekliefhebbers in Maastricht en omgeving.” De manier waarop de Moorse Chimo tot uitvoering werd gebracht doet alleen maar verlangen naar meer. Van de Greune kan al snel meer worden genoten. Het harmonieorkest staat ook genoteerd op de culturele agenda van de aanstaande Heiligdomsvaart. Daarover binnenkort meer op deze site.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →