Poels: schade beperken is nieuwe belevenis

Print
Poels: schade beperken is nieuwe belevenis

Afbeelding: ANP

Wout Poels moet wennen aan de manier van rijden in de Ronde van Italië. De renner van Team Sky is er getuige van dat zijn kopman Chris Froome niet met de besten mee kan in de bergen.

"Dit is een nieuwe belevenis. Normaal rijd je met z'n allen om een trui te verdedigen en nu wordt het schade beperken", vertelde Poels na de rit naar de top van de Gran Sasso d'Italia, waarin Froome ruim een minuut verloor.

Vechten
"Balen. De anderen reden harder dan wij, zo simpel is het. Chris kan wel goed bergop, maar vandaag was het gewoon wat minder. En dan verlies je een minuut, dat is kostbare tijd. Maar er komen nog twee zware weken aan. Het wordt lastig, maar we moeten blijven vechten", vond Poels.

Geloof
Volgens de adjudant uit Blitterswijck is de winst in de Giro nog niet uit beeld voor de Britse viervoudig Tourwinnaar. "Ik heb Vincenzo Nibali wel eens een Giro zien rijden een paar jaar terug. Die stond op fikse achterstand ten opzichte van Steven Kruijswijk en won de ronde nog. Het kan dus nog gebeuren, maar ik geef toe: dan moet Chris wel erg sterk terugkomen."